Arhiva Novosti

 

KADETI ZAPOČINJU ŽUPANIJSKO PRVENSTVO 

Kadeti KK Rudara 13.10.2012 godine gostovanjem u Puli započinju prvenstvo Istarske Županije, prvi protivnik našim dečkima je ekipa KK Stoje. U prvenstvu sudjeluje 8 ekipa i to :  KK PULA 1981, KK GHIA STAFF( Pazin), KK ISTRA POREČ, KK POREČ,  KK FAŽANA-OLIVA , KK ROVINJ, KK STOJA( Pula) te KK RUDARUtakmice se igraju  svakih 15 dana, a natjecanje traje do 04.05.2013. godine. Nakon regularnog dijela igra se play-off za prvaka županije.

 

STREETBALL 2012 KATURE VOL.3

Glavni turnir na kojem je nastupilo 8 ekipa (Đometri, Kature All-star, Rasulo, 4D, Iness, Star, Harlem, Boemi), osvojila je ekipa „Kature All-star“ predvođena našim internacionalcem, Igorom Đermanom.

U finalu su bili bolji od pobjednika prvog i viceprvaka drugog Streetballa, ekipe „Đometri“ rezultatom 21:15. Finale je u neku ruku bio dvoboj dva najbolja igrača na turniru, Mladena Dušmana i Igora Đermana. Đerman je za nijansu bio bolji i donio svojoj ekipi zasluženo slavlje.

Za pobjedničku ekipu igrali su: Igor Đerman, Alen Halilović, Massimo Nadarević i Damir Omanović „Pistolero“. Za drugoplasirane „Đometre“ igrali su: Mladen Dušman, Denis Fable, Goran Zupičić i Robert Dundara. Treće mjesto osvojila je ekipa „Star“ pobjedivši „Boeme“ sa 15:11.

U kategoriji do 16 godina nastupilo je 3 ekipe, a najbolji su bili „Uličari“ ispred ekipa „For Sale“ i „Sačmarica“. „Uličari“ su igrali u sastavu: Nesib Halilović, Moris Bećirević, Danijel Hrvat i Ivan Barth.

Održano je i natjecanje u tricama, na kojem je nastupilo 24 natjecatelja. Petorica su ušla u finale, a pobjedu je na kraju odnio Mladen Dušman. Za nagradu je dobio poklon paket sponzora „Fist d.o.o.“. Prije finala publiku je zabavila i plesna skupina „Cool Step“ iz Labina.

 

 

 

Košarkaš Rudara Karlo Višković boravio u kampu KSIŽ namjenjenom selekciji županije Istarske

Kao i svake godine, Košarkaški savez istarske županije i ove godine je održao  košarkaški kamp na Puntiželi namijenjen za igrače i igračice mlađuh uzrasnih kategorija. U kategoriji dječaka okupili su se  se igrači 1997./98., te 1999/2000. godišta, dok je za djevojke kamp za 1997/98. Kamp je trajao  od 26.06.2012. (utorak) , a završio je  jutarnjim terminom u nedjelju 01.07.2012. godine. I ove godine voditelj kampa je bio  jedan od naboljih trenera za mlađe katogorije gospodi Andrej Tesla iz Zagreba.

 VIŠE NA : KSIŽ

 

Košarkaški kluba  Kastav je bio domaćin kadetskog turnira na kojem su nastupili i dva igrača našeg kluba. Na poziv trenera ekipe  "GHIASTAFF"  iz Pazina gosp. Čusa Damira ,  Nardi Verbanac i Karlo Višković su pripomogli na osvajanju trećeg mjesta u grupi.  Na veoma jakom turniru gdje su nastupili: KK "KASTAV" – Kastav, KK "KVARNER 2010" - Rijeka, KK "DUBRAVA" – Zagreb KK "SPLIT" – Split  KK "GHIA STAFF" – Pazin KK "ROVINJ" – Rovinj, KK "ŠKRLJEVO" – Škrljevo i KK "SVETI MATEJ" – Viškovo turnir  su osvojili momci s Gripa.  Ante Žižić proglašen je za MVP turnira, a Marko Šarac pobjednik je u zakucavanju.Više na  KK Kastav

 

 

Kadeti KK Pula 1981 pobjednici su ovogodišnje Kadetske lige KSIŽKadeti KK Pula 1981 pobjednici su ovogodišnje Kadetske lige KSIŽ. Oni su u zaminiljivoj ineizvjesnoj završnici pred 100-tinjak gledatelja pobjedili vršnjake sa Stoje rezultatom 66-60.Iako se Pula 1981 u 2. četvrtini uspjela odvojiti na 9 razlike, kadeti Stoje "zonskom obranom"uspjevaju početkom drugog dijela anulirati rezultat i završiti 3. četvrtinu vodstvom od 4 razlike.Četvrtu četvrtinu P. Grašo vraća prednost svoje momčadi sa 3 uzastopne trice, a Stoja bezKoljanina ne uspjeva napraviti još jedan preokret, pa Pula 1981 zasluženo slavi. Treneri suizabrali Petra Grašu kao najboljeg igrača završnog turnira. Više na KSIŽ.

 

 

Olimpijada OŠ - KOŠARKA

Predzadnjeg dana, u dvorani srednje škole održalo se natjecanje u košarci. Najjači su bili košarkaši iz Matije vlačića kojima je ovo treće uzastopnokošarkaško zlato na Olimpijadama OŠ, a drugo ekipno na tekućoj.Kako su nositelji skupina bili lanjski finalisti OŠ Matije Vlačića i OŠ Ivana Batelića, kuglice su dvije labinske škole postavile u istu skupinu, tako da jeodmah izbjegnuto labinsko finale.Kroz skupine, finale su izborile OŠ Matije Vlačića i OŠ Vladimira Nazora, dok su za treće mjesto igrale OŠ „Ivo Lola Ribar“ i OŠ Ivana Batelića.Za 3. mjesto: OŠ „Ivo Lola Ribar“ – OŠ Ivana Batelića 20:12Finale: OŠ Matije Vlačića – OŠ Vladimira Nazora 31:11KONAČNI POREDAK1.OŠ Matije Vlačića – zlato2.OŠ Vladimira Nazora – srebro3.OŠ „Ivo Lola Ribar“ – bronca4.OŠ Ivana Batelića5.OŠ „Ivan Goran Kovačić“

20.04.2012.

 

Nardi Verbanac nakontrolnom treningu instruktora HKS-a

Jučer je u Pazinu i Puli održan kontrolni trening za mlađe uzrasne kategorije.

U Pazinu su nazočili slijedeći igrači iz KK Ghia staff i KK Rudar:94. godište - Danijel Bratulić, Martin Maurić, Romeo Flego95. godište - Matija Opašić96. godište - Filip Perić, Natan Turčinović, Nardija Verbanac97. godište - David Ferenčić, Massimo Fabris i Nikola Krnjus 98. godište -Luka Brajkovič (98)     U Puli su nazočili slijedeći igrači iz KK Fažana, KK Oliva, KK Pula 1981, KK Rovinj i KK Stoja:94. godište - Luka Čulina, Luka Kaić, Dino Rakić, Andrej Škoro, Mauro Vičić, Marin Vinko95. godište - Nereo Gržinić, Fabio Gržinić, Fran Ivanišević-Sotošek, Aljoša Konjević, Patrik Šturman, 96. godište - Marko Kajfeš, Đani Koljanin, Matej Radunić97. godište - Petar Grašo98. godište - Marko Antić, Lovro Bulešić, Damjan Honović, Mario Matošević, Toni Perković, Niko Travica, Mario Lukin2000. godište - Matteo Ivis..... Više na KSIZ

 

18.04.2012.

LABINSKI KOŠARKAŠ SA LUKSEMBURŠKOM ADRESOM

Regional Express

 

26.03.2012.

Ove nedjelje započinje Gradska liga Pule, koja će okupiti 6 ekipa. U dvorani SC Mirna ekipe će po jednostrukom bod sustavu tražiti put do prva dva mjesta u play offu koje vodi direktno u polufinale, a u prvom kolu ove nedjelje 01.04.2012. godine sastaju se:  

12.00 sati, FAŽANA - THE CHWEGER

13.00 sati, PAZIN - PEČENJARA PORAT

16.00 sati, STARI GRAD - SVEUČILIŠTE J. DOBRILA U PULI

KSIZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arhiva Novosti